2012-13


Yarım puan ile kaçan şampiyonluk Fenerbahçe Taraftarının bugüne kadar yaşadığı trajedilere bir yenisini daha eklemişti, biten sezonun tesellisi ise uzun bir aradan sonra gelen Türkiye Kupası zaferi ve 2012-13 sezonu formalarının göğsünde yer almaya devam edecek olan Türk Bayrağı idi.
Yeni formalar sıcak bir yaz akşamında stadın Fenerium tribünü tarafındaki balkon kısmında tanıtılacaktı. Heyecanla bekleyen ve tanıtımı yerinde izleyecek şanslılardan biri olarak yerimi ben de almıştım. Tanıtılacak 3 forma için de çok güzel animasyonlar hazırlanmış stadın duvarlarına yansıtılıyordu.  Bir yandan da futbolcular ve mankenler podyumda formalarımızı sergilemekteydi.
Çubuklu sahnede ilk göründüğünde heralde herkesin aklında aynı soru işareti vardı: ‘’Bu forma geçen seneki formanın aynısı değil mi?’’ Çubukların adedi ve kalınlığı, kolların düz lacivert olması ilk bakışta bu etkiyi yaratıyordu ama gerçekler detayda gizliydi. Bir önceki sezon çubuklarda da geçişli renkler kullanılmıştı ama bu sezon farklı olarak renk geçişi formanın altından üstüne doğru, maviden laciverte şeklinde idi. Ortadaki çubuğun iki kenarında birer ince şerit sağlamlığı temsil ediyordu. Göğüs bölgesinde ise çubuklara denk gelen kısımlarda, üzerinden güneş yükselen bir Türkiye haritası görünmekteydi.
İçerdiği anlam bakımından kimse bir şey diyemez bu formaya belki ama işin bir de görsellik yanı var. Çubuklu formanın bu kadar renkli, karmaşık ve desenli olması ben de dahil birçok taraftarı rahatsız etmişti. Belki de en son 100. yılımızda gördüğümüz tarzda bir Gerçek Çubuklu’ya hasret kaldığımız içindir.
Ne olursa olsun Çubuklu her zamanki gibi en çok giyilen forma olmaya bu sezonda da devam etti ve uğurunu sürdürdü. Öyle ki Türkiye Kupası’ndaki tüm maçlarda giyildi ve zaferi de beraberinde getirdi. Satışa çıktığında ve ligin ilk haftalarında sırt kısmı da çubukluydu formanın. Ancak federasyonun isim-numara basılacak zeminin düz ve koyu renk olması yönündeki uygulaması sonrası ligde forma sırtı lacivert oldu ve üzerine beyaz isim-numara basılmaya başlandı. Avrupa kupalarında ise yüne düz zemin olması gerekliydi ancak bu sefer zemin sarı numaralar ise lacivertti. Yani bir sezon için 3 farklı çubuklu görmüş olduk da denebilir.
Beyaz forma ise güzel bir tasarıma sahipti ve omuza yakın bölgeye işlenmiş logo şık bir görüntü kazandırıyordu. Giyildiği 12 resmi maçta sadece 2 mağlubiyet alınması formaya ayrı bir önem katmıştı. İlginçtir, belki de tarihimizde ilk defa beyaz forma lacivert şort ve konç ile kombine edildi bu sezon. 1-0 galip geldiğimiz Bate Borisov maçında rakibin sarı formasına karşılık Gölge Kanarya ya da lacivert şortlu Çubuklu beklerken bu kombinasyonu görmek herkesi şaşırttı ama alınan tepkiler son derece olumlu oldu.
Hiç kuşku yok ki sezonun en dikkat çekici forması, antrasit ve planet mavinin bir araya geldiği çubuklu tasarıma sahip ve bu çubukların arasından bize bakan çatık kaşlı bir kanarya silüeti bulunan Gölge Kanarya formaydı. Renk seçimleri, içerdiği tema ve bu temanın uygulanışı ile oldukça başarılı bir alternatif forma olmaya adaydı. Ancak çok da böyle olmadı. Sezon boyunca yapılan toplam 63 resmi maçın sadece 5’inde giyilen bu forma ile sadece 1 galibiyet alınabildi. Bu da formanın çok fazla tercih edilmemesinin en büyük etkenlerinden gibiydi. Özellikle siyahi oyuncularımıza daha çok yakıştığını düşündüğüm bu formanın daha fazla tercih edilmiş olmasını isterdim.

13 yorum:

  1. Hocam ellerine sağlık, blogunda Fenerbahçe basketbol, voleybol şubeleri forma tasarımlarına yer vermeni bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  2. http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/524456_10150993960238347_27384906_n.jpg
    resimini eklemeni öneririm.ben çoktan bloguma ekledim:http://fb-formalari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. slm renktaş.blogun gerçekten çok güzel.gerçekten çok büyük bir arşivi var bende bu aralar kendime bir tane blog açtım senin fikrin nedir? blog:http://3buyuklerinformalari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel çalışma eline sağlık, özellikle efsane formalar bölümü güzel olacaktır ama işin biraz daha zor tabi bana göre, daha kapsamlı bir konu seninki. yardıma ihtiyacın olursa elimden geldiğince bişiler yaparım. kolay gelsin.

      Sil
  4. Ellerine sağlık renktaş güzel paylaşım olmuş .. :) Efsane çubukludan sonraki favorim arma forma. Fenerbahçemin asaleti yeter. İyi Akşamlar

    YanıtlaSil
  5. Merhaba renktaş bende blog açtım bir bakar mısın? emirhanavciformatasarimlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. hocam paylaşım için tşk eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. Bu formadan satan yokmu bulamadım hiç bir yerde çubuklular içinde en sevdiğim forma bu olmuştu..

    YanıtlaSil
  8. Lan saksafon dümbük yarım puanla nerde kaçmış şampiyonluk sabahtandır bakıyorum google da nerden uyduruyorsunuzzzzzz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orospunun çocuğu 11-12'de süper finalde puanlar yarıya düştükten sonra alınan puanlarla Fenerbahçe ile Galatasaray arasında en son yarım puan vardı ama bu yarım puan bir puana yuvarlanıyordu tabii. Cahil cahil yorumlar yapıp buraları kirletme it

      Sil
  9. Formanın üzerinde türkiye haritası mı ? Yoksa fenerbahçe amblemi mi ?

    YanıtlaSil