1999-2000






Adidas’ın ilk kez bir forma tanıtım defilesi düzenlemesi, forma reklamı değişikliği ve yıllardır kullanılan beyaz kollu çubukludan vazgeçilerek yenilikçi bir tasarım ile, lacivert ağırlıklı çubuklu ile boy gösterilmesi sebebi ile ilklerin yaşandığı bir sezona başlamıştık. İlkler kadar ilginçlikler de yaşandı sezon boyunca. Öyle ki totem midir bilinmez, kötü giden maçın 2. Devresinde forma değişikliği yapıldığı bile oldu.


Aslında sezon öncesi Galatasaray ile 1-1 berabere kalıp TSYD kupasını kaybettiğimiz maçta beyaz kollu çubuklu, lacivert şort ve lacivert çorap kombinasyonu giyilmişti. Fakat sonrasında; çubuklu, düz sarı ve düz lacivert olmak üzere 3 çeşit forma tanıtımı yapıldı ve ligin ilk maçına takım bu çubuklu ile çıktı. Güzel bir dizaynı olan ve sadelik taşıyan sarı forma en dikkat çekici olandı. Lacivert forma ise, siyaha yakın bir tonda gelmişti herkese, özellikle önceki yıllarda giyilen mavi formalardan sonra bu algının oluşması normaldi. Forma reklamımız ise bu sezon değişerek Proton 5x5 olmuştu. Tarihimizde ilk defa forma kollarına reklam da bu sezonda alındı.


Ancak sezon istendiği gibi gitmiyordu. TSYD kupasının kaybedilmesi, ligde alınan istikrarsız sonuçlar, kaybedilen derbi maçları üzerine gelen sürpriz Pendikspor ve MTK malubiyetleri tüm camiayı üzdü. Teknik direktör değişikliği yanısıra forma değişikliğine de gitti takımımız. Yılların emektar beyaz kollu çubuklusu geri döndü. Üzerine yeni reklam işlendi ve takım kötü gidişata dur deyip ruhunu geri yakalamak için bu formalar ile çıktı kalan maçlarına. Bunun yanında 2 forma daha üretildi bu sezon değişiklik sonrası deplasmanlarda giyilmesi için ama çok fazla kullanılmadılar. Biri düz beyaz biri de sarı ağırlıklı kollar lacivert idi. Beyaz olan forma yanlış hatırlamıyorsam bir defa deplasmanda giyildi, hatta Sergen de o dönemde kadrodaydı, sarı olan ise hiç giyilmedi.

Fenerbahçe ligi 4. bitirirken Adidas ile de sözleşme dolmaktaydı…

1 yorum:

  1. Merhaba,
    En alttaki iki proton reklamlı forma 1998-1999 yılına ait aslında. Genelde bilinenin aksine, RIFLE reklamlı formalar sadece 98-99 1. yarıda giyildi; 2.yarıda proton formalara geçildi. Çubuklu formamız da kolları beyaz olandı, ama onun 99-2000'de giyildiğini de biliyoruz. Beyaz olan forma Mart 99' da yapılan sakarya deplasmanında giyilmiş gazeteden baktığım kadarıyla. Sarı formayı göremedim ama onun da aynı sezondaki devre arası kampında, hazırlık maçlarında giyildiğini okudum.

    YanıtlaSil