2007-08


100. yıl formaları ile ilgili dedikodular ortalarda dolaşırken, kulübün kuruluş dönemindeki renklerini simgeleyen sarı ve beyaz bir forma söylentileri sıkça duyulmaktaydı ama olmadı. Kısmet bir sonraki sezona imiş…
Belki de şimdiye kadar yapılmış en ilginç forma tanıtım defilesi gerçekleşti, Tülin Şahin gibi ünlü mankenlerin de katıldığı defilede yeni yıldız transferimiz Roberto Carlos da boy gösteriyordu. Yine ideal olarak 3 çeşit forma ile başlandı sezona.
Çubuklunun kolları yine laciverte dönmüştü ama formanın kesimi ve çubukların kalınlığı ile futbolcularımıza çok yakışmıştı. Bisiklet yakanın arka kısmında el yazısı ile Fenerbahçe yazılması, numara için sırt kısmında sarı boşluk bırakılması ve armanın ilk kez 100. yıl formasında uygulanan hali ile kullanılması göze çarpan detaylardı. Armadaki 1907-2007 ibaresi 2007-2008 olarak değişmişti sadece.

Deplasman için ise uzun zamandır beklenen sarı-beyaz çubuklu forma hazırlanmıştı. Tasarım olarak çubuklunun aynısı idi ama ilginç olan kısım Adidas logosunun ve kollardaki çizgilerin de sarı olmasıydı. Çünkü beyaz üzerine sarı işlemeler görünür olmuyordu ve üretici firmanın bunu kabul etmiş olması ilginçti. Zaten ilerleyen dönemlerde Adidas Türkiye’nin bu uygulamasının tepki çektiği ve yurtdışından gelen uyarı ile en azından Avrupa maçları için bu durumun düzeltilmesi istendiği şeklinde söylentiler dolaşmaya başladı. Akabinde takımın Şampiyonlar Ligi’nde giydiği deplasman formalarının logo ve 3 çizgi bölümlerinin laciverte döndürüldüğünü de gördük.

Sarı-beyaz çubuklu oldukça ilgi gördü ve beğenildi. Kulübün tarihinden de bir parça yansıtıyor olması sebebi ile anlam da taşıyordu ve birçok maçta da giyildi sezon içerisinde.
Bu senenin sürprizi ise 3. formaydı. Sarı ve lacivertin dışında tasarlanmaya başlanan alternatif forma renkleri iyiden iyiye marjinal bir hal almaya başlamıştı ve bu kez ise turkuaz renk çıkıyordu karşımıza. Sonuçta mavinin bir tonu olması itibari ile göze hoş gelmişti ancak daha giyildiği ilk maçta İBB’ye mağlup olmamız bu formanın da uğursuz ilan edilerek rafa kalkmasına neden olmuştu. Bundan sonra sezon boyunca sadece kaleciler tarafından giyildi turkuaz formamız. Aynı yıl düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda deplasman forması için Milli Takım’ında turkuaz rengi kullanması ise ilginç bir tesadüf oldu.

8 yorum:

  1. Bu seneye ait bir de düz lacivert formamız var, 4. bir forma olarak düşünülmesine rağmen futbolcular tarafından beğenilmediği için tanıtılmadığını duymuştum. Daha sonra fenerium outlet'lerde bir ara satışa çıkmıştı, 300 civarında üretilmiş toplamda.

    YanıtlaSil
  2. Efsane sezon... Zico lu dönem... interi chelsea yi yendiğimiz formalar

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bir Fenerium çalışanının söylediğine göre; çubuklu formanın ortasındaki lacivert reklam bandını dik kesen, ortadaki lacivert çubuğun, haç görünümünü andırdığına dair çok sayıda şikayet gelmiş ve ertesi sene bu durum dikkate alınarak tasarım değiştirilmiş.

    YanıtlaSil
  5. Armanın altındaki 1907-2007 ibaresi değişmedi bu sezon bir sonraki sezon 2008-2009 şeklinde kullanıldığı için yanlış hatırlamışsınız. Ben de anlam verememiştim zaten o sezon bunun yapılmasına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence o sezonun ilk yarısı 2007 yılında diye öyle yapmışlardır.

      Sil