2008-09


4 formalı sezonlardan biri daha… Aslına bakarsanız Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin sezon içerisinde 2 forma kullandıkları eğer gerekli ise farklı renkte önceki sezonlardan bir forma giydiklerini görüyoruz. Bunun yanında ülkemizde ise, özellikle Anadolu kulüplerinin 5-6 çeşit bile farklı forma giydikleri oluyor ki tam bir curcuna. Bu yüzden renk bütünlüğü ve düzenlilik bakımından 3 çeşit forma ideal diyebiliriz.

Çubuklu yakalı olarak çıktı bu sezon da karşımıza. Logoda yine ‘’Mazinde bir tarih yatar’’ ve altında da 2008-2009 yazıyordu. Bu sezon ile karşımıza çıkan yenilik ise kollardaydı. Omuzlardaki 3 çizginin bittiği yere 3 adet yıldız işlenmişti tüm formalarda. Çok güzel ve anlamlı bir görüntü yarattığını söylemek zor olsa da zamanla gözlerimiz alıştı bu detaya. Şampiyonlar Ligi maçlarında kollardaki bu 3 yıldız deseni yer almadı.

Bayrak forma adı ile üretilen beyaz forma ise göğüs bölgesinden enine geçen sarı lacivert desenler ile güzel görünüyordu. Fosforlu sarı o dönemde Barcelona, Chelsea gibi birçok kulübün de kullandığı bir renk olması sonrasında bizim de formalarımızda yerini aldı. Lacivert şort ve çorap ile giyildiği gibi, Porto ile deplasmanda oynadığımız Şampiyonlar Ligi maçında fosforlu sarı şort ve çorap ile de kombine edildi. 4. forma ise önceki sezon üretilmeye başlanan kuruluş formasının farklı bir versiyonu olması amacıyla bu kez enine kalın çubuklu olarak tasarlanmıştı. Takım tarafından çok fazla giyilmeyen bu forma taraftarca da fazla benimsenmemiş olsa gerek, bir sonraki sezonda kombine alanlara hediye olarak verildi.








1 yorum: